LIFEHACKS: Hur du blir allmänbildad.

Jag har kastat bort min tid på alldeles för många mobilspel genom åren. Det har slutat med att jag blivit på tok beroende och jag har tvingat mig själv att radera spelappen.

Typ spel som: Yatzy - Wordfeud- Sims, “dygnet runt spel du måste spela för att varken stackare som städer, krukväxter eller djur ska dö-spel (Tänk Farmville-stuk) - För oj vad mycket dyrbar tid man egentligen har spenderat på mer eller minder värdelösa mobilspel? Får sån ångest över ca allt när jag tänker på hur jag kunde lagt den tiden på något vettigt??

Trots att jag råkar lida av total separationsångest tvingade jag mig själv att radera tidskrävande och meningslösa spel och skaffa ett li... nja, göra vettigare saker än att spela bort livet på mobilspel iaf.

I och med att jag utmanar mig själv denna månad i att bli mer allmänbildad så tänker jag utöver att läsa nyheter slå två flugor i en smäll - förena nytta med nöje med hjälp av frågesportsspel. Då med förhoppnignen att sluta få dåligt samvete över spilld tid  att lägga  på värdelösa spel - särskilt i ett stressigt liv som mitt. Jag tipsar därför om dessa spel allmänbildande spel:

1: Quizup - det finns en kategori för alla! (Dessutom helt reklamfritt) | 2&3: QuizBattle 2/ Historia/Vanliga versionen - den ena handlar just om historia och den andra om "allmänna ämnen" - På svenska & den har väldigt säkra frågekällor då appen är gjord av tidningen "illustrerad vetenskap" | 4: Quizkampen - behöver jag säga mer? | Vill ni utmana mig så sök på "Olivia Olsson" för spel 1 samt "OliviaOlsson" för spel 2&3, | Vilket mobilspel spelar du?

 Ytterligare ett nyårslöfte för mig är att börja prioritera min tid smart & effektivt. 

 

Publicerat i Tips / nyårslöfte
Taggar: android / iphone / mobilspel / mobiltips / quiz / speltips / tips
#1 / / milina.blogg.se:

Smart! :D

Svar: Ja. :D
Olivia

#2 / / Malin:

Bra tips!! Tack!
Kanske utmanar dig på matfrågor? ;)

#3 / / Amanda Eriksson:

Jag har provat tre av de apparna och jag tycker de är väldigt roliga och lärorika:)

#4 / / Erica:

Åh, Quizkampen gillar jag! Spelar inte lika mycket nu som innan, men det blir ibland! :)

#5 / / johanna:

tack snälla! bra tips förresten!

#6 / / Ellen Gräntz:

Bra idé. Jag brukar lyssna på podcasts på min fritid. Helst långa intervjuer med personer, det tycker jag är givande.

#7 / / FrökenTV, bloggen om tv och film:

älskar sådana spel

#8 / / Pälsbloggaren:

Vad smart!

#9 / / Vanessa andersson:

Spelar faktiskt aldrig på mobilen..Har inte ens spel på den ;)

#10 / / Jasmine:

Jag kan förstå hur du menar och till viss del har jag valt att göra likadant. Det finns dock spel som jag gärna spelar, men dessa kräver inte min uppmärksamhet dygnet runt - bara när jag själv önskar det.

(Sent) Svar: Tack för din kommentar.

Kram

#11 / / Friesernleia.blogg.se:

Ja är en wordfeudnoch angry birds tönt haha