JANUARI 2016

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men de senaste dagarna har mitt liv stannat upp ett skuv - Internet blev segt som knäck. Kunde varken plugga, facebooka, twittra, hålla kontakt med omvägen, blogga eller någonting. Förstår inte hur folk överlevde stenåldern!
 
Men i vilket fall som helst - nu går internet lika fort som årets första månad - Januari. Dags för en sammanfattning! Jag tänkte först att - herregud, vad har jag gjort med denna månad egentligen? Ingenting? Men ack så fel jag hade. (Ja, mitt nyårslöfte är att börja använda kameran mer och inte bara mobilbilder.) Nyår 2016.
1-10 Januari | Firade in det nya året med fina vänner, drog tillbaka till Hälsingland och träffade gamla vänner, chillade, jobbade som frilansjournalist & fotograf till Tidningen Frida, pluggade, var i Falun där jag träffade Madde & hängde på SVT, åkte tillbaka till Stockholm.
11-17 | Skolstart, häng med Patricio & Malin på fredagen, fest på lördagen och seghäng med vänner på söndagen
18-24 | Jobbmöte, skolvecka, fest på fredagen & samt test för ett ev. jobb, lägenhetsvisningar och slagg hos Line Lava med Joy & Alex. 
25-31 | Återträff på Sveriges Radio, fredagen spenderades med Lovisa, lördagen med Linn & Adam och idag är tanken att jag ska plugga, blogga och söka sommarjobb.
Sammanfattningsvis en väldigt bra start på 2016 med en mix av saker jag mår bra av.
Vad har du gjort i Januari 2016?
 
 
 

7 jätteroliga hyresvärdar....eller inte.

Jag har blivit stalker på blocket och hittar ju några fantastiskt roliga & märkliga bostadsuthyrare..
(läs: Ska det vara så svårt att vara lite okej iaf?)
 
1. "Jag och min flickvän hyr ut ett rum"..WOHO ett par som ligger på nätterna. Perfekt. Husfrid. Ingår hörselkåpor? (okej, detta är nog den mest okeja här)
2. "Galna pensionären" - Du får icke vara i köket för länge, det är ju trots allt ett RUM jag hyr ut. -> Stötte på en sådan prick igår.... (man ba: det är lugnt, jag kan svälta!)
3. "Kollektivbossen" - Stötte på en sån som sätter stjärnor på sina hyrare efter hur bra de städar. Hej dagis!
4. "Den som tror att man är gjord av pengar" - Ni som tar ockerhyror, please avgå från planten NU.
5. "Du får bli kattuppfödare mot lägre hyra" - YES, har alltid velat skrivit det på CVt...
6. "Innerökarna" - "vi brukar röka i köket" - Har alltid älskat röklukt. Verkligen.
7. "Bli min hemmafru" - "Du får lägre hyra om du gör hushållssysslor som lagar mat, städar osv /Ove 51 år" - JAG ÄR INTE DIN MAMMA. 
 
Jag är fan inte kräsen... men vissa människor är ju ja...
 

Röstskådespeleri

Jag är faktiskt inte i flytande form. Men jag finns för allmän ljudupplevelse i radioform. 
Jag understryker att jag inte är något proffs på detta med röstskådespeleri ännu, men dra mig baklänges vad kul det är! (Har lite planer på att utveckla skådespeleriet, pga verkligen nybörjare)
 
Så här kommer till nyårslöften: 1. Göra ett till röstjobb av något slag. 2. Starta en podcast (om vad, tips?) 3. Våga blotta min röst mer i sociala medier.
 
Här är ett litet urdrag från radioteatern, Jonna Jaguar för Sveriges Radio/Unga Radioteatern. Min lilla roll är verkligen inte stor och betydande alls, men man måste ju börja någonstans! (I radioteatern får ni även höra mig prata Hälsingemål, haha)