Åldersdiskriminering i arbetslivet

"Du ska ha 5 års arbetslivserfarenhet och 3 års utbildning" - Men hur ska vi kunna få erfarenhet om vi aldrig får en ingång? | För några månader skrev jag ett debattinlägg på Nyheter24 om åldersdiskrimering av främst unga Vi är inte lata och icke arbetsvilliga. Vi får bara aldrig chansen. VI unga kommer inte vara unga för alltid, vi är framtiden. Ge oss en chans att få visa vad vi går för! (Länk till artikeln finner du HÄR)
 
(Andra debattartiklar jag skrivit: Vikthets. ) 
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Vicachu:

Bra skrivet, känner igen mig i hög grad. Det är som ett ständigt Moment 22 när man måste ha erfarenhet för att få jobb men får ingen erfarenhet för att man inte kan få ett jobb.

Svar: Tack rara. Ellerhur, det är sååå ologiskt.
Olivia

#2 / / Jasmine:

Denna debatt är intressant - speciellt om man lägger till att "du som söker ska vara ung och energisk". I mitt huvud går alla de komponenterna inte ihop...

Svar: Tack för din kommentar.

Kram

#3 / / Isabella:

himla bra skrivet!

#4 / / Lova:

Läste artikeln igår, sjukt bra var den! Du är verkligen duktig på skriva, det var fantastiskt intressant att läsa om verkligen. ^^

#5 / / klara:

Jag gillar verkligen din blogg!

#6 / / ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Så störande att de alltid vill ha någon mer erfarenhet. Hur ska det gå till? Alla är ju nybörjare i början...

#7 / / Koffe - fotoblogg:

»Tack!

Jamen så sant så. Många tar oss för givet och ger oss inte chansen. Finns många ungdomar där ute med potential till att göra stordåd.

#8 / / Netti Starby:

Jag tycker också att det är så dåligt för hur ska man annars få sin erfarenhet? Bra inlägg! Kram

#9 / / Nora bååth:

Tycker den borde satsa på drivande ungdomar!

#10 / / Josefine:

Åh vilket bra ämne! Håller verkligen med dig. Om man aldrig från chansen är det väldigt svårt att kunna få några erfarenheter också.. :/

#11 / / Sara Ekman:

Bra artikel!

#12 / / Jessica Högberg:

Ond cirkel som är svår att slå hål på... Lycka till!!

#13 / / Julia Hörnfeldt:

Det där är såå sant! Hur ska man kunna få erfarenhet utan att få prova? Finns ingen logik, hoppas det blir ändringar, eller vad säger du?

#14 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Heja dig!

#15 / / Paulina:

SÅ SANT!! Önskar att fler arbetsgivare skulle förstå att en hel generation inte är soffpotatisar, utan sådana personer finns i alla åldrar. Vi må har varit uppväxta med mobiler, tv och så vidare men det betyder inte att vi inte kan arbeta hårt.

#16 / / FrökenTV, bloggen om tv och film:

viktigt ämne

#17 / / S A N N A♥:

Så bra!!! Håller med!!!

#18 / / Lady M:

Visst :) Och jag håller med, känns som att det finns välidigt få jobb nu för tiden som inte kräver en ganska lång erfarenhet inom området redan.

#19 / / princessmelis.com:

Bra skrivet!

#20 / / VERONICA - fashion blog:

Läste denna, alltså HUR jäkla sant!? Och detta är ett sånt viktigt ämne och något jag verkligen tycker borde ske en förändring kring. Jäkligt bra skrivit!

#21 / / anniepiie:

jättebra artikel, helt rätt! :)

#22 / / Helen:

Haha yes de är redan dags att tänka Halloween :D

Jag kan ju säga att jag var kränk på jobbet för min unga ålder när vi tog in en tjej som jag lärt upp under hennes praktik men fick de mycket bättre än mig för hon va äldre än mig. Då tog jag examen 1 år förre henne.