Barndomsdröm

Alla har vi drömmar. Om framtiden, livsituationen etc. Jag har ofta varit flitig med att försöka uppfylla mina egna drömmar och ibland gett mig fan på att det HÄR ska uppfyllas den kommande tiden. 
 
Men det finns en barndomsdröm som jag aldrig vågat visa fullt ut. Inte ens för de människor som står mig mest nära. Få människor har vetat om den. Men nu har allt gått oväntat fort. 
För 5 veckor sedan var det en hemlig och nedtonad dröm. För 4 veckor sedan kom ett chockat besked som gjorde att jag fick tänka om och prioritera tiden till just den här punkten. För 3 veckor sedan testade jag något helt nytt, gick in och körde men trodde min prestation var åt skogen. En nervös väntan och där någonstans kom chockbesked nummer 2 inom samma område. Och igår fick jag veta att jag är en över 300 utvalda.
 
Förvänta er ingenting jättestort. Men för mig är det en spärr som sakta sakta skjuts undan. Förhoppningsvis ett litet steg mot något stort. Om resan slutar här får framtiden utvisa. (Avslöjar självklart när det är klart)
 
Vilka var dina barndomsdrömmar?
 
 

Pre-wedding portrait

"En sån här chans får man bara en gång i livet" - Ja, ungefär som att man bara får en chans att sätta bröllopsbilderna på brudparet.  - Därför är det en stor fördel att reka på fotoplatserna!
Sagt och gjort - dagen innan detta läskigt lugna brudpar skulle säga JA till varandra hämtade de upp mig från tåget och vi började direkt att leta fotoplatser samt passa på att ta några för-bilder. 
Ljuset den kvällen var helt magiskt. Synd att få brudpar har tiden att ta sina bröllopsporträtt på kvällen..
Håll utkik framöver efter bilder från bröllopet!
 
 

Praktik på Strix Television (mot SVT)

Har du någonsin upplevt känslan av att höra andras tankar i huvudet? Det gjorde jag som loggare under 1 månads period på produktionsbolaget Strix Television mot TV-programmet "Genikampen" som sänds på Sveriges Television
 
Tack och lov öste regnet mer än vad solen strålade i somras. För under drygt en månad i somras spenderade jag den inomhus på en redaktion med ett par hörlurar fastklistrade mot öronen. Att vara loggare innebär att skriva ner allting ordagrant i klippen så redaktören lättare ska kunna plocka ut godbitarna till det som senare ska komma och sändas på TV. Jag har även fått möjlighet att själv tipsa om de bitar jag tror kan bli underhållande, intressant och rolig TV. Jag ska inte avslöja för mycket då jag själv må erkänna att jag enbart kikat på 2 avsnitt och tycker det är av förklarliga skäl inte så jättespännande att se vem som vinner... ;)  (Läs: Jag vet..)
 
Bild 2 längst upp fr. höger: Om någon undrade om TV-produktion är lyxigt... 
 
Men de erfarenheter jag erfarit från praktiken som loggare är:
1. Dragits med tankar som: "Var är pausknappen IRL? HALLÅÅÅ stopp här."
2. Blivit en jävel på att ta anteckningar från folk som föreläser/pratar.
3. Rapp på tagentbordet.
4. Lärt mig lyssna och skriva samtidigt.
5. Fått tips kring hur en inslagsreporter/producent ställer frågor till det som sedan klipps in i intervjuer/synkar/speakerrösten som syns tillsammans med rörlig bild. (Och även fått en större aning om vad jag vill bli när jag blir stor) 
6. Lärt mig logga och fått ytterligare en merit till CVt.
 
I skrivande stund har halva säsongen rullat i TVrutan. På Söndagar kl 20:00 sänds nästa avsnitt i SVT1.
Har du sett Genikampen förut?