FRÅGESTUND

Jag kommer ha lite ont om tid tills nyår. Så jag kör på en klassisk frågestund. ÖS!
 
 
Ps. Så länge kan ni följa mig på twitter: @kaffedrickare & Bloglovin HÄR 
 
 

Alla får inte en fin jul.

Jag är van vid  en såkallad traditionsenlig jul, med klappar, Kalle Anka, julmat & godis i överflöd, släkt, familj och gemenskap. Men för de som inget har kan högtider som julen förstärka hur utsatt man kan känna sig. Oavsett klass-skillnad. Man kan vara rik och sakna familj. Man kan vara fattig och inte ha råd med en "traditionell jul" för sin familj. Man kan ha föräldrar som tar tillfället i akt att dricka sig full mm.
 
Oavsett vad det än kan vara så kan 24 December varje år bli en ångestladdad-dag istället för en dag förknippad med lycka, skratt och gemenskap. Den tanken skär i hjärtat. 
 
Jag ser titt som tätt event för ensamma som firar julafton, folk som öppnar dörren till sina egna julfiranden, julaftons-event för ensamma etc. Det gör mig så varm i hjärtat att folk ställer upp & roddar frivilligt. 
Men det som gör mig sorgsen är att jag vet att de som ex firar jul ofrivilligt ensam oftast inte vågar sig dit, till eventen. För att de skäms över att inte ha någon att fira med. För att de skäms över sin situation. Jag kan på ett vis förstå dom, det är ungefär som allas perfekta instagram-liv. Få vill visa det "operfekta livet". 
 
Men till er som firar ensamma - våga gå dit. Det är oftast godhjärtat folk som jobbar med såna tillställningar. De vill verkligen bara väl. Ju fler som vågar sig dit - ju fler träffar man på andra som firar ensamma & blir inte lika ensam i tanken. För tillsammans kanske ni kan efter eventets slut ha knytis hos någon? Vad vet jag.
 
I framtiden skulle jag gärna öppna dörren för någon som inte får chansen att fira lika bra jul som jag, eller rodda ihop så de ensamma hittar varandra och i sin tur kan rodda ihop ett julfirande ihop. 
En annan sak jag tänkt på - Klaga förfan aldrig på vad du får i julklapp. Var tacksam. För det är tanken som räknas. För tänk på att vissa föräldrar knappt får ekonomin att gå ihop till ex. hyran.
 
Med detta vill jag också passa på att önska alla en GOD JUL! Och du, se aldrig ner på hur någon annan upplevt sin jul. För alla kanske inte kan få lika dyra julklappar som dig eller lika fin jul. 

Ett steg framåt i journalistdrömmen

Sist jag gjorde något jobbrelaterat var för Radioteatern/Unga Radioteatern/Sveriges Radio! Det var den 13 November, så ni förstår inte vilken abistenens jag haft över att få jobba! (Normal tonåring...)
 
Men som jag tidigare nämnt drömmer jag om att bli journalist. Jag har tidigare frilansat för lokaltidningar (Mittmedia) här hemma, samt skrivit debattartiklar för Nyheter24. Då jag älskar att skriva, göra research, intervjua människor (att få höra andras stories, engagemang, driv etc är så sjukt spännande och intressant) och att få uppmärksamma andra. Så målet är nu att få testa göra det som radio/tv-journalist då jag älskar att jobba med rösten. 
 
Men idag ska jag få testa på något annat än lokaljournalistik (frilansfotojournalist)! Ska bli så sjukt spännande att testa på fotofrilansreporter för en ganska stor tidning. Resultatet kommer finnas i en butik nära dig i Februari/Mars (tror jag!) Någon som vågar gissa vilken tidning det är? :)
 
I skrivande stund sitter jag och gör research och äter frukost samtidigt, multitasking!