Om mig.

HEJ! Jag är den osportligaste och tondövaste människan du kan hitta. Urusel på att laga mat också, men vi alla är bra på olika saker. Annars är jag Dock en ung brud med ett jävlarannama.  I unga år började jag jobba väldigt tidigt med foto, och gav mig fan på att det var det jag skulle bli. Och det höll jag på med tills jag upptäckte jag att jag ville utforska resten av medievärlden och det har jag också gjort, bla kortare praktiker på företag som SR, SVT, Idol/Fremantle Media, Mittmedia. Även frilansat som reporter och lite till. Ytterligare en ung människa som vill "jobba med media". (Och ja, jag vet att det är hårt slit och så oglammigt det kan bli. Men jag älskar medievärlden ändå) 

Söker också:
 Extrajobb/praktik/jobb/sommarjobb/sommarvikariat över hela Sverige. Gärna inom media/servicebranschen. CV hittar du HÄR & Portfolio med fotografier HÄR.
 
Här kommer ytterligare en till klyschig personbeskrivning: 
Människor jag känner brukar säga att jag är social, öppen, påhittig, rastlös (älskar när det händer saker), envis, driven och väldigt nyfiken. Är rätt snäll också. Gillar att umgås med vänner och att skriva. Dock är jag värdelös på personbeskrivningar. Men vem är ens bra på sånna? Just det, om det är intressant så är jag lika kort som ett barn, närmare 148,5 cm. 153,5 cm med klack. (oftast) *Adopterad som 4 månaders bebis i Vietnam, uppvuxen i Hälsingland och numera wb Stockholmare. 
 
Som barn ville jag bli: Barnmorska, delfinskötare, försäljare, godissmakare, artist. 
 
Idag drömmer jag om att bli: Studioman, journalist, 10 cm längre eller bildproducent. Godissmakare vore fett, men jag tål inte gelé så det blir nog svårt. 
 
Jag skulle vilja testa på livet som: reporter, krönikör, casting, researcher, publikassistent, marknadsföring, sociala medier freak, passare, kamera/inspelning/redaktion/produktionsassistent, receptionist eller något annat utmanande. Jag har ju inte testat på allt en, men man måste ju börja någonstans för att veta vad man vill bli?
 
Kanske behöver du en: Assistent som servar med kaffe varje halvtimme, diskar och plockar muggar, springer ärenden, proppar fickorna fulla med batterier eller annat ni inte orkar bära på, stillbildsfotograf, reporter, sociala-medier uppdaterare, publikvärd, servicemänniska, någon som gör enkäterna alla journalister avskyr (erkänn!). Jag är multi och behöver en ny utmaning!
 
Yrkesbakgrund: Som barn sålde jag jultidningar för 17 tusen och sedan dess har jag gjort diverse mediepraktiker, bla som publikvärd på idol, likn. assistent på SVT & produktionsbolag. (Även inom journalistik och radio) Jobbat med stillbildsfoto och varit frilansreporter åt Mittmedia ( en frilanstjänst jag fick efter 1 timmas praktik på tidningen Bollnäsnytt. Jag lade fram 10-15 nyhetsförslag till redaktören och sa: välj och vraka, varsågod. Istället kom han och frågade om jag inte ville börja som frilansreporter.) Så där fick jag ligga i och leta egna nyheter, göra research, fotografera, intervjua intressanta människor, skriva. Leka journalist. Typ. Det var kul och jag gjorde även en av de sista intervjuerna på skådespelaren Emy Storm som spelade mamman i Emil i Lönneberga. (Astrid Lindgrens Emil.)  
 
Jag brinner lite extra för ämnen som: Åldersdiskriminering, diagnoser, psykisk ohälsa, orättvisor i samhället (särskilt mot unga), barnuppfostran, historia, andlighet, dialekter, media, ideal, normer, vad som är rätt eller fel och en massa annat jag hade tänkt att blogga om. 
 
Just nu: Frilansreporter, stillbildsfotograf, innehållsproduktion, sociala medier-ansvarig.
 
Och så har jag hunnit göra en massa till förstås. 
 
Har du ett tips på jobb eller vill ses på en fika eller helt enkelt bara behöver en guide i hur man misslyckas med att laga omelett? Tveka inte att maila mig på workolivia AT hotmail.com eller kvittra till @kaffedrickare på twitter (kontot startades 3 April 2015) Mvh Olivia Olsson
(Foto: Felicia Johansson)
 
#1 / / Liisa Lindström:

Vilken härlig presentation! :) Lycka till med dina mål och drömmar!

Svar: Tack snälla. :D
Olivia

#2 / / Elin:

Vad roligt att läsa! :D

Svar: Kul att du tycker det. :)
Olivia

#3 / / Miss Baby Peaches:

Jag var tvungen att gå in och kika på dina bilder i din portfolio och dina porträttbilder är jättefina! Fastnade även för den som ser ut att vara ifrån ett av koncentrations/förintelse-lägren under andra världskriget.

Svar: Men gud vad du är snäll. Tack söta!
Olivia

#4 / / ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Delfinskötare ville jag också bli. :D

Svar: Haha ja, det verkar ändå mysigt!
Olivia

#5 / / Alice:

Så intressant att läsa! :)

Svar: Kul att du tycker det. :)
Olivia

#6 / / Stina:

Riktigt roligt inlägg :)

Svar: Kul att du tycker det. :)
Olivia

#7 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Så himla kul att få läsa! :)

Svar: Vad kul att du tycker det. :)
Olivia

#8 / / Olivia:

Va roligt att läsa om hihi :D

Svar: Vad kul att du tycker det. :)
Olivia

#9 / / Eva:

Kul blogg! Så befriande att hitta en blogg som inte bara är selfies med senaste inköpet från HM ;)

Svar: Hahah, härligt att höra! ;)
Olivia

#10 / / Teens are future:

Hej! Otroligt kreativ presentation!

Vi undrar om du skulle vara intresserad av en gästbloggning om media hos Teens are future? Sidan är riktad mot ungdomar och det vore en ära om vi kunde få presentera ett inlägg med dina ord. Hör gärna av dig via mail om det låter intressant!

Annars, lycka till och fortsätt med det du gör!

Svar: Tack så hjärtligt. Jag ska fundera lite, har så mycket nu! Men ber om att ev få återkomma. Lycka till med er sida!
Och tack! KRAM!
Olivia

#11 / / Cetty:

va fin du är :)

Svar: Tack rara!
Olivia